top of page
Shadow on Concrete Wall

Duurzame Verpakkingen

 Lees meer over de materialen die wij in onze verpakkingen gebruiken en hoe je deze het beste weg kan gooien.

NATURAL PULP

Suikerriet bagasse vormt de basis van onze verpakkingen op basis van pulp. Bagasse is het droge en vezelachtige residu dat overblijft na suikerextractie. Het hoge cellulose- en hemicellulose-gehalte van suikerriet geeft de verpakking kracht. Volledig biologisch afbreekbare- en composteerbareverpakkingen op pulpbasis zijn een van de meest duurzame keuzes voor het verpakken van afhaalmaaltijden.

 

Aanbevolen verwijdering: Groen afvalbak

fastfood verpakkingen

snack verpakkingen

foodverpakkingen

afhaalverpakkingen

takeaway

road-middle-sugar-cane-field-sunny-day-w
Cardboard Sheets

PAPER & CARDBOARD

Eenvoudig karton wordt al heel lang gebruikt in de voedselverpakkingsindustrie. Meerdere lagen papier met verschillende gradaties van golvingen worden samengebonden om stevige maar flexibele verpakkingen te produceren. Omdat de verpakking 100% natuurlijk is, is hij niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook recyclebaar. Het herverwerkte papier heeft tal van toepassingen, variërend van kartonnen dozen tot boodschappentassen.

 

Aanbevolen verwijdering: Papier- en kartonafval (zorg ervoor dat er zo min mogelijk vet of etensresten op de verpakking achterblijven)

 
 

 

 

(BIO)PLASTIC

Polymelkzuur (of PLA) is een bioplastic dat is afgeleid van hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet. In tegenstelling tot op olie gebaseerde tegenhangers, stoot PLA minder broeikasgassen uit bij de productie en verwijdering. Het gedraagt zich vergelijkbaar met een thermoplastisch polymeer en kan daarom worden gevormd om verpakkingen te produceren of worden aangebracht als een coating op verpakkingen, op papier, of pulp. Op PLA gebaseerde voedselverpakkingen zijn industrieel composteerbaar, waardoor het een levensvatbaar alternatief is voor plastic verpakkingen.

 

Aanbevolen verwijdering: Composteerbaar of algemeen afval (raadpleeg de plaatselijke autoriteiten voor de composteerbaarheidsnormen voor afval bij u in de regio)

PET is een van de meest gebruikte kunststoffen in de verpakkingsindustrie. Het wordt meestal gebruikt om drankflessen te maken, maar het is ook het symbool geworden van een niet-duurzame toekomst. We begrijpen hoe het gebruik van plastic schadelijk kan zijn voor onze planeet en daarom hebben we ervoor gekozen om alleen verpakkingen op te nemen die van gerecycled PET zijn gemaakt en niet van het nieuwe materiaal. Het biedt nog steeds een hoge mate van transparantie, sterkte en flexibiliteit en toch kan het meerdere keren worden gerecycled.

 

Aanbevolen verwijdering: Plastic afval (zorg ervoor dat er zo min mogelijk vet of etensresten op de verpakking achterblijven)

Recycled Plastic
bottom of page